Příběh mého začátku ve Fordigy: Od pohovoru po první měsíce

Digital
Nikola Švejdová
Nikola Švejdová 27.02.2024 | 3 min
Každý začátek v novém zaměstnání je příběhem plným očekávání, výzev a nových příležitostí. Moje cesta ve Fordigy začala hledáním nových příležitostí pro kariérní rozvoj. V tomto článku se podělím o svou osobní zkušenost jako nový člen týmu, od pohovoru až po první tři měsíce plné učení a rozvoje.
Příběh mého začátku ve Fordigy: Od pohovoru po první měsíce

Jak to začalo?

Když jsem pocítila, že v předchozí práci už nemám kam růst, rozhodla jsem se pro změnu. Aktualizovala jsem svůj profil na kariérních portálech a začala pracovat na svém životopisu. Než jsem stihla životopis dokončit, zavolala mi Anička z Fordigy a pozvala mě na pohovor.

Nejen pohovor, ale také příjemný rozhovor

Pohovor se neobešel bez nervozity, i když probíhal online z dálky desítek kilometrů od Brna. Na pohovor se kromě Aničky z HR připojili i Ondra, hlavní stratég ve Fordigy, a Láďa, performance team leader. Moje napětí však rychle opadlo, jakmile jsme se vzájemně představili. Rozhovor se nesl v duchu přátelského povídání o tom, čemu se věnuje Fordigy, jaké jsou jejich cíle a jakého člena by v týmu rádi přivítali. Probrali jsme také můj přínos pro Fordigy a možnosti mého kariérního rozvoje. Tento osobní přístup a zájem o vzájemnou hodnotu mě velmi oslovil. Na konci pohovoru jsme si virtuálně plácli.

Jak Fordigy vítá nováčky?

Ve Fordigy je zvykem přivítat nováčky a oťukat se s týmem ještě před oficiálním nástupem do práce. Týden po pohovoru jsem se přišla za svými budoucími kolegy podívat do kanceláře a zašli jsme společně na večeři, abychom se lépe poznali. Setkání s budoucími kolegy mi pomohlo překonat první obavy a cítit se jako součást týmu. I když byl můj oficiální nástup naplánován až o několik týdnů později, měla jsem díky tomu lepší představu, v jakém kolektivu budu pracovat.
 

První týden v nové práci

První den ráno začal onboarding, a opět se mě ujala Anička, která mě provedla celou firmou a představila mě i kolegům mimo performance tým. První týden byl hlavně o seznámení se s tím, jak to ve firmě chodí, kde najdu důležité informace a s jakými klienty Fordigy spolupracuje.

Zatímco Anička mi představila fungování firmy, seznámit se s tím, jak pracuje performance tým, mi pomohla Lenka, která se mi v prvních týdnech intenzivně věnovala a byla mi mentorkou. Postupně jsem tak získávala přehled o používaných firemních nástrojích a účtech, které k práci potřebuji. 

Protože jsem nastoupila o dva týdny dříve, než jsme se původně domluvili, ne vždycky se vše povedlo na první dobrou. Často se mi stávalo, že jsem neměla přístupy nebo se nemohla přihlásit do nějakého účtu. Vždy se ale našel někdo z kolegů, kdo mi pomohl problém vyřešit nebo mi poradil, na koho se obrátit.

Pod křídly expertů

V prvním měsíci jsem pod vedením Lenky na účtech společně s ní spolupracovala. Často mě školila na témata, s nimiž jsem do té doby neměla tolik zkušeností a pomohla mi dohnat mezery, které jsem měla. Lenka je v týmu Fordigy nekonečnou studnicí skvělých nápadů a zdrojem užitečných informací pro mnoho témat.

Ve druhém měsíci jsem postupně začala přebírat první účty klientů a začala spravovat jejich PPC kampaně. Kromě Lenky si mě někdy vzal pod křídlo taky Láďa, který ví vše o výkonnostních kampaních, nebo Peťa, se kterým často konzultuji webovou analytiku.

Ve třetím měsíci mé zkušební doby jsem začala věnovat více času také navrhování přehledů v reportovacím nástroji Looker Studio. Tři měsíce ve Fordigy utekly jako voda a já jsem nejen nadšená ze spolupráce se skvělými kolegy, ale také z toho, jaký pokrok jsem za tak krátkou dobu za jejich podpory udělala.

Závěr

Moje první měsíce ve Fordigy byly plné nových zkušeností, profesního růstu a podpory ze strany kolegů. Moc si toho cením a těším se na další spolupráci na zajímavých projektech.
Nikola Švejdová

Nikola Švejdová

Niki je naše zaklínačka čísel a jejími věrnými pomocníky jsou Google Analytics a Google Tag Manager. Nejvíce se realizuje v analytice, efektivních PPC kampaních a tvorbě reportů v Looker studiu. Mimo pracovní dobu čaruje v kuchyni při vaření asijských pokrmů, odpočívá při sledování seriálů, rozmazluje svou kočku a tráví čas s přáteli.

Držte krok s trendy digitálního marketingu

Pravidelný přísun znalostí, tipů a sem tam i akcí přímo ve vaší schránce.

arrow icon